Vi lär känna

Louisa Lundgren

Louisa går Zitacs talangprogram och utgår från kontoret i Göteborg. Under det sex månader långa programmet ges möjligheten att följa, utvecklas och inspireras av IT-konsulterna på Zitac. Vi ställde några frågor till Louisa för att lära känna henne bättre. 

Louisa Lundgren - Talangprogrammet

Berätta om din roll på Zitac
Jag har precis börjat på Talangprogrammet, som innebär att jag under ca 6 månader turnerar runt i de olika arbetsteamen, för att slutligen landa som IT-konsult i det teamet som vinner mitt hjärta mest.

Vad kommer du att göra under talangprogrammet på Zitac?
Massa roligt! Nu i början träffar jag kollegorna inom sälj, ekonomi och ledning för att lära känna Zitac som företag. Därefter går jag bredvid konsulterna i teamen IT-Management & Automation samt Secure IT, där sedan urvalsprocessen tar vid och jag gradvis arbetar mer och mer i de teamen där vi kan se en snar framtid för mig. Jag får i nuläget olika arbetsuppgifter av konsulterna, är med på möten med andra kollegor och med kunder, blandat med att vara tag-along för olika roliga spontana uppdrag. Framöver kommer jag även att ta en specifik certifiering eller utbildning inom något av arbetsområdena och besöka kollegor på några av Zitcs kontor.

Vad har du gjort tidigare?
Jag är utbildad ekonom i grunden men det var mitt stora intresse för IT-säkerhet som ledde till ett växande teknikintresse för några år sedan. Då jag i och med covid-19 förlorade mitt jobb som administratör ville jag jaga efter min nya dröm. Jag fick möjligheten att hoppa på ett bootcamp för frontendutveckling vilket sedan gav ett jobb inom systemutveckling och slutligen hit till Zitacs Talangprogram!

Varför Zitac?
Zitacs Talangprogram är perfekt för min del då det är så flexibelt i och med den breda expertis som finns här. Det är väldigt öppna dörrar att prova att arbeta i flera team för att hitta det jag passar bäst i. Även efter programmet finns möjlighet att på sikt prova andra roller om jag skulle vilja det. Det finns mycket utvecklingsmöjligheter, intresseområden, engagemang och kreativitet, och Talangprogrammets utformning gör att man snabbt lär känna alla som jobbar här.

Vad är dina första intryck av Zitac som arbetsplats?
Jag känner mig väldigt välkomnad och delaktig! Alla är så snälla, varma och nyfikna och arbetar inom många spännande kompetensområden. Jag har redan lärt mig mycket och haft väldigt roligt så det känns magiskt!

Vad är du grym på?
Har mad skills i kämpa på tills jag når målet, att vara kreativ, nyfiken, och engagerad. Jag älskar t.ex att bygga saker som är interaktiva, både från kod och från komponenter som små robotar. Jag tycker att det är så intressant att titta "under huven" och se hur saker hänger ihop. Oavsett om det är en webbsida, ett nätverk eller en smartphone så vill jag skruva isär, koppla ihop och förstå det.

Vilka råd kan du ge till någon som vill söka ett talangprogram på Zitac?
Talangprogrammet är toppen för dig som kanske dragits mot IT men inte funnit din roll ännu. Här finns möjlighet att under resans gång prova sig fram till en bra matchning med mycket intressant och roligt att lära sig längs vägen. Det är regelbundna avstämningar så att man känner att man har en lagom arbetstakt och trivs och får utvecklas, såväl på kort som lång sikt.

Vad tror du utvecklar dig mest på jobbet?
Att "göra fel", dels för att jag är en övertänkande person som behöver öva på att släppa saker tidigare men också för att jag lärde mig t.e.x som utvecklare att när det fungerar kodar, man gärna glatt vidare. Men när något går galet tvingas man stanna upp och felsöka och då lär man sig hur saker faktiskt fungerar på djupet. Learn by breaking!

 

Är du nyfiken på talangprogrammet? Här kan du läsa mer!