Process Automation

Digitalisera och automatisera era verksamhetsprocesser. 

Uppnå effektivare och snabbare processer

Med automation kan man knyta ihop system och processer med varandra, och få data uppdaterat i alla system. Kontroll helt enkelt. Kvalitet är ett annat ledord, genom att strukturera processen och ta bort manuella steg kommer processen bli genomförd på samma sätt varje gång. Och det är kvalitet.

Men det gäller att förstå och tänka i processer så vi inte bygger bort den flexibilitet som måste finnas där. Det, kräver erfarenhet och det har vi gott om.

Kundcase

Karlstads Kommun effektiviserar genom automation och Self-service.

Tillsammans med Karlstads IT avdelning implementerade vi på Zitac en ny Self-Service portal med produkten Ivanti Service Desk. Lösningen har ett enkelt och snyggt webgränssnitt som användarna snabbt känner igen sig i
Läs hela kundcaset

Karlstad Kommun
karlstads_kommun_nyhet_zitac

Några exempel från våra kunduppdrag

Affärsprocesser

En kund som har en krävande beställare inom varvsindustrin. Informationsflödet kring beställningar, pågående arbeten, planering av kommande arbeten och leveranstider är omfattande. Vi har kopplat samman leverantörsinformation och leveransstatus i en portal där både kunden och leverantören kan följa upp status på arbete och leverans med minimal arbetsinsats.

Behörighetsadministration

en användare i en större organisation har en eller flera roller i ett stort antal system. När personen läggs upp adderar vi hens roller som sedan styr behörigheter i olika system samt möjliggör för ändring behörigheterna. Enkelt, snabbt, och automatiskt. Allt loggas för spårbarhet. Det fina är att adminstrationen sker direkt av organisationen, inte av IT och att det blir rätt varje gång.

Automatisera IT säkerheten

Monitorerar i realtid och skapa färdiga processer för att hantea avvikelser. Samla data, larma och informera.

Beställningar

Alla typer av beställningar hanteras med fördel med automation. För kunderna finns det oftast i någon form ERP system där de kan lägga sina beställningar, men hur hanterar vi alla interna beställningar? Inte bara av produkter utan uppdatering av information och tillgång till tjänster, ändrade roller och information. I ett system är det enkelt, men om prcessen löper över flera system blir det genast svårare.

Portaler

Just olika varianter på portaler där en användare kan beställa eller ändra i en tjänst har vi byggt mängder av varianter på. Våra portaler går dock hela vägen - de skapar inte bara ett ärende någonstans. Beställs en applikation görs även installationen automatiskt. Med godkännandeprocess om så behövs. Görs en beställning och det behövs ett inköp så löser vi även det. Traditionellt har vi byggt dessa unikt för varje kund, men numera har det oftast ersatts av våra Self-Service plattformar som gör det enklare och snabbare än någonsin att bygga och leverera tjänster.

Beslutsstöd och Compliance

Ett compliance krav kan oftast enkelt översättas till en regel. Om ett värde är över X skall följande hända, understiger det Y skall följande hända. Regelmotorer är viktiga för att kunna få systemen själva att fatt beslut utifrån de regler som verksamheten eller compliance kraven ställer. Och när reglerna ändras måste det gå snabbt och enkelt att ändra. Och det skall kunna ske i relation till befinliga system och processer som föder reglerna med informationen att fatta beslut på. Om du känner igen det här och behöver lösa det problemet så vet vi hur.

Licenser

Köp era licenser via oss så garanterar vi att ni får en hel del kunskapsutbyte och erfarenhet på köpet.

Implementation

Låt oss korta ner startsträckan från köp tills ni går live. Som implementationspartner ser vi till att ni får en så bra start som möjligt.

Konsultation

Zitac kan erbjuda er marknadens vassaste konsulter när ni är redo att automatisera och integrera kundservice processer.

Zitacs Automations experter

Ta hjälp av våra konsulter

Om ni är i behov av att resursförstärka ett projekt eller behöver en konsult eller ett team som kan stötta er under en tidsbestämd period, så erbjuder vi marknadens mest kompetenta konsulter inom automation. Oavsett om ni är i behov av tekniskt kompetenta resurskonsulter eller framåtlutade projekt- och förändringsledare med högsta kompetens inom automation så är ni varmt välkomna att ta kontakt för förfrågan.

Tony Aronsson

IT Automation Expert

+46 736 44 13 00
Skicka e-post

Linus Appelgren

IT Automation Konsult

+46 760 50 37 06
Skicka e-post

”Tack vare Zitac har vi fått bättre kontroll på vår IT-miljö.
Vi har ökat säkerheten och får löpande rapporter som gör att vi kan agera proaktivt på ett helt nytt sätt.”

Martin Eriksson, IT Chef, Joab

Blogginlägg

Tre fördelar med Enterprise Service Management

Vad är egentligen ett Enterprise Service Management system? Och vad är fördelarna med att skala upp sin ITSM lösning och gå utanför vanlig IT? I denna artikel benar vi ut vad skillnaden är mellan ITSM och ESM samt ger ett par exempel på när en ESM lösning lönar sig i organisationen.

IT Säkerhet - Förväntning vs. Verklighet

IT Säkerhet är ett ämne dagarna som dessa. Hotet för nya säkerhetsincidenter har ökat markant det senaste och attacker som "Coop-incidenten", "Norsk Hydro" och andra nu kända fall som nu blivit uppmärksammat i media gör att fler verksamheter har fått upp ögonen för hotbilden.

Vad är hyperautomation?

Att det dyker upp nya buzzwords inom IT-sfären är vi vana vid och ett av de hetaste för tillfället är hyperautomation. Tony ger sin förklaring till vad hyperautomation är.

Vill du arbeta med en IT-partner i framkant?
Kontakta oss.

Skriv i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller hör av dig till Ebba +46 76-003 92 85 ebba.isacsson@zitac.se