Vi lär känna Wille Olander

Vilka är personerna som utgör Zitac? Under rubriken "Vi lär känna..." presenterar vi våra fantastiska medarbetare. Nu blandar vi i leken och säger hej till Wilhelm "Wille" Olander från Stockholm. Sedan fem år arbetar Wille i Zitac Infrastructure-teamet och är vår främste Veritas Netbackup-expert men med bred erfarenhet av andra backup-lösningar och mycket annan IT Infrastruktur. 
För oss är han en riktigt "go" gubbe (som lätt skulle kunna vara Göteborgare) med en grym pedagogisk förmåga och djup baryton.

Hur brukar du beskriva ditt jobb när någon frågar vad du jobbar med?
Backup och Storage. Sen får man ju fiska lite efter vad de vet om datorer ????
Men jag brukar berätta att jag konsultar, installerar, supportar och klappar om kundernas backup-system och ser till att allt funkar som det ska.

Vad är du grym på?
Jag är bra på att förklara hur det funkar. Började redan i grundskolan med att hålla datakurser för yngre elever och har fortsatt med utbildning inom IT sedan dess.

Hur länge har du jobbat på Zitac?
Sedan 2014 när Zitac startade upp ett kontor i Stockholm.

Hur skulle du beskriva Zitac som arbetsplats?
Zitac har sköna medarbetare och en härligt positiv personalpolicy: om personalen mår bra, så mår företaget bra och då mår kunderna bra! Den inställningen gillar jag skarpt.

Vad är absolut roligast med ditt jobb?
Att komma till jobbet och träffa kollegorna, tjattra lite, prata med kunderna och klura ut hur man kan lösa deras problem.

Vilken är din mest använda app i mobilen?
Förutom Authenticator är det Duolingo på topp. Jag tänkte ta med frugan till Paris och behöver putsa upp skolfranskan lite.

Samlar du eller har du samlat på något?
Ingen samlarmani men sparar på allt, så jag behöver träna hårt på att slänga saker.

Har du någon oanad talang?
Jag har sjungit i kör och kan liva upp firmafesten med någon nubbevisa och förresten kan jag vika en kanin eller en groda av ett papper.


Vill du bli Willes kollega?
Vi söker vi fler konsulter inom IT Infrastructure. Välkommen med din ansökan.
Se alla Lediga tjänster på Zitac.