Vi lär känna Daniel Andreasson

Möt Daniel Andreasson en stark och snabb spelare i Zitacs Automations-team! Daniel brinner för att göra ditt arbete enklare genom att digitalisera repetitiva arbetsmoment, från smått till stort. Daniel är inte ensam utan är del av ett team helt specialiserade på automation, en tillgång när man behöver hjälp att tänka nytt i utvecklingsprojekt och det är alltid roligare att arbeta tillsammans med andra. På sin fritid jagar Daniel Strava-segment på sin MTB och kollegorna får se upp i löpspåret på lunchpasset när han slår på tävlingsinstinkten.

Vad jobbar du som?
Jag jobbar som IT Automation Expert.

Hur brukar du beskriva ditt jobb när någon frågar vad du jobbar med?
Jag brukar säga att jag jobbar som utvecklare inom IT-automation. Jag använder flera olika utvecklingsplattformar för att göra repetitiva eller tidskrävande arbetsprocesser automatiskt. Det kan vara allt från en installation av program på en dator till att automatiskt strukturera information i någon ekonomiprocess. I media är det heta ordet för mitt jobb Digitalisering så det är ett annat sätt att beskriva mitt jobb på.

Vad är du grym på?
Jag är grym på att se helheten och hitta olika lösningar för den speciella situationen.

Hur länge har du jobbat på Zitac?
Jag firar precis 10 år hos Zitac.

Hur skulle du beskriva Zitac som arbetsplats?
Det är en rolig arbetsplats att gå till. Oavsett om det är på hemmakontoret under pandemin eller på plats i Göteborg så är det kul att jobba. Annars hade jag inte varit kvar efter tio år.

Vad är absolut roligast med ditt jobb?
Det roligaste är att det varierar från dag till dag. Även om det är stora projekt emellanåt så händer det nya saker hela tiden. Det blir aldrig långtråkigt dessutom har jag grymma kollegor.

Vilken är din mest använda app i mobilen?
Strava, en social plattform där all träning bokförs. Jag har kört MTB ända sedan jag var liten och Strava hjälper mig att hitta nya stigar, utmana mig själv att köra fortare än förra gången och till slut att vara snabbast i världen på sin favoritstig. Det är lite som att spela arkadspel för att hamna överst i poänglistan - fast på riktigt med blod, svett och tårar som insats.

Samlar du eller har du samlat på något?
Jag har några autografer från förr men samlingen blev aldrig så stor. Ett par kända systrar finns i samlingen, Graaf och Päivärinta (Lili och Susie)

Har du någon oanad talang?
Jag kan gala som en tupp.


Vill du bli vår kollega?
Vi söker fler kollegor som Daniel, både konsulter och säljare, skicka gärna in ditt CV. Se alla Lediga tjänster på Zitac.