Zitacs Talangprogram

Kickstarta din karriär på Zitac och upptäck din drivkraft inom IT.

Kickstarta din karriär med Zitacs talangprogram och upptäck din drivkraft inom IT.

Vidareutveckla dig inom IT

Zitacs talangprogram är för alla som inte hittat sin plats inom IT än och vill få möjligheten till att följa med, utvecklas och inspireras med IT konsulterna på Zitac under sex månaders tid.    

På Zitac strävar vi alltid efter att utmana oss själva. Vi söker därför efter talanger som kan vara med och utveckla vår verksamhet. Fokus på personer som befinner sig i början av sin karriär med fokus mot konsult och teknik. Via vårt talangprogram har vi förutsättningar att ge personer med begränsad arbetslivserfarenhet möjligheterna att växa och göra en resa ihop med oss.

Programmets olika faser

Introduktion till ledningen

Första tiden av programmet arbetar du under ledning och ekonomi för att få lära känna Zitac som bolag. Här får du möjlighet att engagera dig i ledningsarbete, marknadsföring eller försäljning.

Introduktion till affärsområdena

Zitac har två affärsområden inom IT och du kommer att få testa på att arbeta i båda. Engagera dig i pågående projekt, starta upp egna projekt och arbeta med våra konsulter direkt mot kund.

Fördjupning

När du samlat på dig erfarenhet från båda affärsområdena börjar det bli dags att fördjupa sig och välja ett av områdena som du vill arbeta mer med.

Programmet erbjuder

Bra villkor
Bra personalförmåner, rymliga och fräscha kontorslokaler på flera orter i Sverige, moderna arbetsverktyg utefter vad du arbetar bäst med.
Erfarna kollegor
Du får under programmet träffa och gå med seniora konsulter i deras arbete. På Zitac finns en otrolig spetskompetens och flera konsulter sitter på de högsta certifieringarna inom flertalet olika områden. Med andra ord finns det enormt mycket kunskap att hämta.
Pågår i sex månader med flexibel start
Datum för start av talangprogrammet sätts i dialog mellan dig som anställd och Zitac. Det finns inget förbestämt uppstartsdatum för talangprogrammet utan detta är flexibelt och bestäms utifrån vad som lämpar sig bäst för bägge parter.
Långsiktighet
En trivsam och utvecklande arbetsmiljö. Zitac är stolta med att den genomsnittliga anställningstiden är 7 år vilket är väldigt högt inom IT-konsult branschen.
Utvecklande arbetsuppgifter
Under talangprogrammet har du möjligheten att prova på olika affärsområden. Du får lära känna din nya arbetsgivare, alltifrån att vara med på lednings och ekonomifunktioner men också få möjlighet att testa på affärsområdena innan du tillsammans med arbetsgivaren väljer de område som passar just dig. Löpande under talangprogrammet får du utmaningar och uppgifter av dina kollegor och blir inkluderad i möten och uppdrag både internt och externt.
Utbildning och Certifiering
Kompetensutveckling är något Zitac strävar efter, detta görs genom att uppmuntra dig som anställd att ta nya certifikat och gå intressanta utbildningar som främjar arbetet. Som en del av talangprogrammet får du i samtal med ansvarig chef välja en specifik utbildning som du vill gå för att lära dig något nytt eller för att vidareutveckla och fördjupa en befintlig kunskap och blir expert inom ett område.

Vem söker vi?

  • Talang som söker en rivstart i karriären
  • Driven och social person
  • Akademisk examen inom IT alternativt viss arbetslivserfarenhet
  • Hög servicegrad och goda kunskaper kring dokumentation

Vill du bli vår nästa talang?

Sök till vårt talangprogram och kickstarta din karriär inom IT branschen.

FAQ

Vilka kvalifikationer/erfarenheter behöver jag för att ansöka till Zitacs talangprogram?
Vi ser gärna att du som söker har en akademisk examen inom IT alternativt viss arbetserfarenhet.
Hur ser rekryteringsprocessen ut för talangprogrammet?
Rekryteringsprocessen innefattar tre intervjuer med olika medarbetare och chefer samt personlighets och logiktest. 
Hur lång tid tar det att genomföra Zitacs talangprogram?
Talangprogrammet sträcker sig över 6 månader. Beroende på intresseområde så kan programmet komma att anpassas efter dig och du hamnar på ett specifikt affärsområde tidigare.
Vilka möjligheter finns efter att jag har genomfört talangprogrammet?
Efter talangprogrammet har du fått en god inblick i Zitac olika affärsområden vilket du kommer ha stor nytta av oavsett vilket affärsområde du väljer. Du har kontinuerliga samtal med din chef där din arbetssituation och personliga mål följs upp. Möjligheterna på Zitac är stora och företaget stöttar och hjälper dig för att nå dina mål.
Kan jag välja vilken teknisk specialisering jag vill fokusera på under talangprogrammet?
Tillsammans med ansvarig chef kan ni bestämma vilket område som känns mest intressant. Men att få testa på alla områden kommer gynna dig och din kunskap i längden. Men givetvis anpassas programmet efter dina intresseområden.
Vilken typ av stöd får jag under Zitacs talangprogram?
Under talangprogrammet har du regelbundna 1o1 samtal med din närmsta chef. Dessa sker varannan vecka under talangprogrammet för att kontinuerligt stämma av hur det går för dig och sätta upp kommande mål. Utöver detta har du en utsatt mentor som också tidigare gått talangprogrammet. Din mentor finns där för frågor och stöttning under hela programmets gång. Men alla kollegor på Zitac är väldigt hjälpsamma och du får stöttning av medarbetarna på respektive affärsområde du tillhör.
Vad vill ni att jag skriver i min ansökan till Talangprogrammet?
Maila gärna ditt CV och personligt brev till carl-johan.hultqvist@zitac.se, eller ansök via Easy Apply på LinkedIn på vår ansökningssida
Får jag lön under Talangprogrammet?
Ja Talangprogrammet innebär en provanställning under ca 6 månader med målet att övergå till tillsvidareanställning i ett av teamen på Zitac
Var kan jag gå Talangprogrammet?
Vi ser helst att vår talang tillhör kontoret i Göteborg men vi är öppna för att bolla möjligheter på våra kontor i Stockholm och Malmö.
Hur ser min arbetsroll ut efter att ha gått Talangprogrammet?
Beroende på vilken roll du landar I efter programmet kommer du troligtvis att arbeta i ett team på något av Zitacs kontor som exempelvis konsult eller internt inom något av våra specialistområden.