Vi lär känna

Emma Fridolfsson

Emma går Zitacs talangprogram och utgår från kontoret i Göteborg. Under det sex månader långa programmet ges möjligheten att följa, utvecklas och inspireras av IT-konsulterna på Zitac. Vi ställde några frågor till Emma för att lära känna henne bättre. 

Emma Zitactalang2023

Berätta om din roll på Zitac
Jag har precis börjat som IT-konsult på talangprogrammet. Under sex månader kommer jag testa olika affärsområden och avdelningar ihop med andra konsulter på företaget. När talangprogrammet närmar sig slutet kommer jag tillsammans med min chef diskutera vidare kring vilket område som blir den bästa matchningen för mig för min fortsatta resa på Zitac.

Vad kommer du att göra under talangprogrammet på Zitac?Talangprogrammet är utformat för att du som konsult ska få möjlighet att hitta ditt intresseområde. Detta genom att få en inblick i och testa på olika delar av verksamheten. Under mina två första veckor träffar jag kollegor från ledningen och ekonomifunktionen för att få en bättre inblick i företaget. Därefter kommer jag ha möjlighet att testa på affärsområdena Secure IT och IT Management & Automation. Redan efter cirka två månader kommer jag arbeta inom ett valt område och få ett smalare fokus i kombination med utbildningar som företaget erbjuder. Under programmet kommer jag också att besöka fler av Zitacs kontor i Sverige.

Vad har du gjort tidigare?
På min förra arbetsplats var jag verksamhetskonsult inom beslutstöd. Jag har en kandidatexamen i Systemutveckling - IT och samhälle med huvudområde Informatik från Högskolan Väst i Trollhättan.

Varför Zitac?
Det är ett företag som växer och jag ser att jag själv har stora möjlighet att utvecklas tillsammans med Zitac. Men framförallt värdesätter jag att de är måna om sina anställda.

Vad är dina första intryck av Zitac som arbetsplats?
Välkomnande personer och en härlig atmosfär på kontoret.

Vad är du grym på?
Jag är grym på att se saker positivt. Jag är målmedveten, pålitlig och håller det jag lovar.

Vilka råd kan du ge till någon som vill söka ett talangprogram på Zitac?
Du kanske känner att du ännu inte har hittat exakt vad du vill göra, eller så är du en öppen och nyfiken person som vill testa på nya och roliga områden inom IT. Stämmer detta in på dig tycker jag verkligen du ska passa på att ansöka till Zitac talangprogram. Talangprogrammet ger dig en bra överblick över företagets olika områden och du få möte mycket nya människor. Något jag också tycker är väldigt positivt med Zitacs talangprogram är att man i dialog med chefen hittar en lämplig utbildning som du får av företaget. Det är även löpande utbildningar och möjlighet att ta certifikat inom en rad olika delar beroende på intresse och behov.

Vad tror du utvecklar dig mest på jobbet?
Jag utvecklas genom att testa nya saker och detta är något jag verkligen får göra på Zitacs talangprogram.

 

Är du nyfiken på talangprogrammet? Här kan du läsa mer!