Specialisterna på betong får en centraliserad och säkrare IT-infrastruktur globalt

Thomas Concrete Group är en av de ledande leverantörerna på marknaden som producerar och distribuerar högkvalitativ fabriksbetong, till både kommersiella och privata kunder inom byggbranschen. Koncernen, med huvudkontor i Göteborg, finns på fler än 200 platser runt om i världen med över 2000 anställda. Västlänken och Karlatornet i Göteborg är några västsvenska exempel där deras betong används och levereras av det svenska dotterbolaget Thomas Betong.

De är också ledande inom forskning på betongmaterial och en viktig spelare på de marknader de verkar. De satsar sedan länge stort på klimatförbättrad betong som har tagits fram efter omfattande forskning och utveckling. Allt för att vara ledande inom ett hållbart samhällsbyggande.

Digitala satsningar

I en bransch som man oftast inte förknippar med IT och teknik, ligger Thomas Concrete Group i framkant, med stora satsningar på digitalisering. Betong är en färskvara och därför ställs det höga krav på logistikkedjan. Med hjälp av appar och teknik erbjuder de sina kunder flera smarta tjänster. Till exempel GEO-tracking på lastbilar för att optimera leverans, push-notiser när en produkt lämnar fabrik och en beräknad leveranstid.

Tillsammans med Microsoft har de även tagit fram en prognostjänst där kunder i realtid kan följa hållfastighetsutvecklingen, hur betongen härdar, som också ger prognoser när betongen förväntas vara klar.

”Snabbt och säkert med Zitac.
De var tydliga, trovärdiga och visade snabbt på resultat”

Lennart Björnström, CIO and Head of Business Development, Thomas Concrete Group

Utmaning

Med stora mängder data och många anställda baserade i olika regioner, krävs en säker och effektiv IT-infrastruktur. Den behövde effektiviseras med bättre prestanda men framför allt med utökad säkerhet. Lösningen skulle även förenklas och effektiviseras vad det gäller övervakning, logghantering samt hantering av gemensamma policys och inställningar.

Tillsammans med Fortinet gjordes en nulägesanalys där Fortinet sedan rekommenderade Zitac som expertpartner, på grund av våra konsulters höga kompetens inom data- och nätverkssäkerhet. Zitac klev in i ett kritiskt läge i projektet och kunde ta projektet in i mål, snabbt och effektivt.

Lösning

Med Fortinets produkter satte våra nätverksspecialister Annika och Gustav upp en ny redundant nätverksstruktur med gemensamma centralt managerade policys och inställningar, samt central logghantering och övervakning. Totalt rör det sig om 160 fysiska brandväggar globalt samt uppsättning i Azure-miljö.

Genom expertis, implementation och driftsättning av ny infrastruktur med brandväggar och centrala funktioner kunde Zitac ta projektet hela vägen in i mål.

”De är jordnära, lösningsorienterade och prestigelösa.
Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete”

Lennart Björnström, CIO and Head of Business Development, Thomas Concrete Group

Kontaktperson

Peter Andersson

Key Account Manager - IT Security

Zitac kontaktformulär.
Om du vill fråga något direkt.

Skriv i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller hör av dig till Peter +46 76-3113809 peter.andersson@zitac.se