3 2 1 1 0 Backup

Med Jonas Thonell

Back[up] to basics

Jonas Thonell delar tips och råd om hur man implementerar backup-strategier i sin organisation, hur man väljer rätt backup-lösningar och hur man optimerar backup-processen för att säkerställa tillförlitlig och snabb dataåterställning.

I den här videon delar Backup-experten Jonas Thonell från Zitac Consulting med sig av sina insikter om backup-strategier. Han förklarar den välkända 3-2-1-1-0-regeln, som ger en komplett riktlinje för data-backup och återställning. Regel 3-2-1-1-0 innebär att man bör ha tre kopior av sina data, två olika typer av lagringsmedia och en offsite-kopia som är airgaped för att förhindra cyberattacker. Dessutom är det viktigt att regelbundet testa backup-kopiorna för att undvika backup-fel (0 backup errors).

Thonell förklarar också konceptet "immutable storage", som är en typ av lagring som förhindrar att data blir ändrat, överskrivet eller raderat när det väl är skrivet till lagringsmediet. Immutable storage är en avgörande del av en omfattande strategi för data-backup och återställning, eftersom det säkerställer att backup-kopior inte kan korrumperas eller gå förlorade på grund av mänskliga fel eller cyberattacker.

  • Visa alla
  • Tjänst
  • Nyhet
Nyhet

Zitac blir först i Sverige med Veeams Off-site Backup kompetens

Off-Site Backup-kompetens är en prestigefylld utmärkelse som ges av branschledande leverantören Veeam till teknikleverantörer som demonstrerar expertis i utveckling och implementering av off-site backup-lösningar med hjälp av Veeams teknik.

Tjänst

Veeam Cloud Connect Backup

Zitac as a service provider to Veeam offer cloud repository as a service to the customers (tenants). Veeam Backup & Replication let us to setup cloud infrastructure so that tenants can send their data to the cloud and store it there in an easy and secure way.

Tjänst

Backup som tjänst

Din backup är vårt ansvar. Vi kan hantera din backup som en tjänst, dvs. att kontinuerligt utföra det viktiga arbetet med att säkerställa din möjlighet till återställning.