Zitac sponsrar Barncancerfonden via Team Rynkeby – God Morgon

Det är nu fjärde året som vi på Zitac är guldsponsor för Team Rynkeby God Morgon och Barncancerfonden. Vi är enormt glada och stolta över att Team Rynkeby – God Morgon lyckas så bra med sitt insamlingsarbete och nu är största enskilda bidragsgivare till Barncancerfonden med nästan 35 Mkr (27 Mkr 2017). Helt fantastiskt. Totalt i alla länderna samlades det in 97,7 Mkr - kan det bli 100Mkr i år?

100 procent till barn med cancer

Team Rynkeby God Morgon  kör till Paris för 18:e gången den 29e juni till den 6 juli 2019. Projektet består i år av av 2100 cyklister och 500 funktionärer fördelade på 54 lokala lag från sju länder: Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island och Tyskland.

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till barn med cancer – det är det stora arbetet. Deltagarna bekostar själva sitt deltagande och Rynkeby Foods A/S och God Morgon täcker projektets centrala omkostnader vilket betyder att alla pengar som deltagarna samlar in går oavkortat till en av de organisationerna som Team Rynkeby samarbetar med i Norden. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden.

Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-15 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen.

Även Zitac´s personal och kunder bidrar

Zitac är Guldsponsor vilket innebär att Zitac som företag bidrar men det gör även personalen. De senaste åren har vi genomfört en friskvårdsaktivitet kallad Zitac Challenge, 2018 i år även med några kunder som deltagare på prov. Det skall vi göra igen, vi blir friskare och starkare och ju mer vi tränar ju mer pengar går till Barncancerfonden.

Vill du veta mer? Läs mer om Team Rynkeby här!