Zitac sponsrar Barncancerfonden via Team Rynkeby – God Morgon 

För sjätte året är vi på Zitac stolta guldsponsorer för Team Rynkeby God Morgon och Barncancerfonden och vi har nu mottagit vårt diplom. Vi är enormt glada och stolta över att Team Rynkeby – God Morgon lyckas så bra trots att cykelresan till Paris blev inställd i år. 

100 procent till barn med cancer

Sommaren 2020 hade blivit den 19:e i ordningen för Team Rynkeby God Morgon att cykla till Paris. Detta år kom de av naturliga skäl inte iväg till Paris med det hindrade dem inte från att nå ett stort insamlingsresultat. Över 37 miljoner samlades in trots att en mängd insamlingsaktiviteter blev inställda – hatten av säger vi! Deltagarna har dock inte förberett sig helt i onödan. Alla deltagare blir nämligen erbjudna en plats på nästa års tur.

2019 bestod projektet av 2000 cyklister och 500 funktionärer fördelade på 54 lokala lag från sju länder: Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island och Tyskland. Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar – det är det stora arbetet. Deltagarna bekostar själva sitt deltagande och Rynkeby Foods A/S och God Morgon Juice täcker projektets centrala omkostnader vilket betyder att alla pengar som deltagarna samlar in oavkortat går till en av de organisationerna som Team Rynkeby samarbetar med i Norden. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden. Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-15 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen.

Team Rynkeby Fonden har samlat in pengar till svårt sjuka barn genom att cykla till Paris varje år sedan 2002. Under åren har Team Rynkeby Fonden samlat in drygt 566 miljoner SEK till svårt sjuka barn – bara förra året blev det 115 miljoner SEK.

Även Zitacs personal och kunder bidrar

Zitac är Guldsponsor vilket innebär att Zitac som företag bidrar men det gör även personalen. De senaste åren har vi genomfört en friskvårdsaktivitet kallad Zitac Challenge, där personal och våra kunder deltar - vi blir friskare och starkare och ju mer vi tränar desto mer pengar går till Barncancerfonden.

Vill du veta mer? Läs mer om Team Rynkeby här!

Zitac Team Rynkeby Guldsponsor