Kundcase

Stena Metalls implementering av Ivanti Neurons for ITSM

Bakgrund 

Sedan starten 1939 har Stena Metalls verksamhet utvecklats och expanderat, från att vara lokal skrothandlare i Göteborg till att aktivt bidra till utvecklingen av den cirkulära ekonomin genom att arbeta för en effektivare och smartare användning av resurser. Med en växande organisation stod Stena Metall inför behovet av att modernisera sin IT-infrastruktur. Ivanti-plattformen valdes på grund av dess avancerade funktionalitet och anpassningsbarhet för att passa en modern organisation.

Zitac fick förtroendet att implementera Ivantis plattform dels för deras expertis inom IT-lösningar med en stor bredd men också då Zitac har ett lokalt ITSM team i Göteborg vilket skapade trygghet för Stena Metall.

En proaktiv och engagerad IT-partner

Målet med projektet var inte bara att ersätta befintliga system utan också införa nya teknologier för att öka automatiseringen och integreringen av IT-tjänster. Detta inkluderade en genomgång av nuvarande system och processer för att identifiera områden där Ivanti kunde göra en betydande skillnad.

Under implementeringen stötte Stena Metall på utmaningar med kravarbetet, vilket krävde en anpassning av projektplanen. Detta innebar ett ökat fokus på att säkerställa att Ivanti-plattformen uppfyllde specifika behov och förväntningar från koncernen. Zitac spelade en avgörande roll i att säkerställa att övergången till Ivanti var smidig, särskilt i situationer där Ivanti-lösningen behövde anpassas eller kompletteras.

Samarbetet med Zitac var givande och inkluderade stöd från deras projektledare, utvecklare och arkitekter. Vi uppskattade verkligen Zitacs djupa expertis inom området vilket skapade trygghet i införandet av ett nytt system. 

Bilal Said
Stena Metall 

Få med organisationen på resan

För att säkerställa ett framgångsrikt införande av den nya plattformen, fokuserade Stena Metall på att samla in och agera på feedback från användarna. Detta bidrog till en positiv upplevelse bland medarbetarna och underlättade övergången till det nya systemet.

Stena Metall upplever fördelar med Ivanti-plattformen, till exempel de inbyggda funktionerna som i tidigare system har krävt externa tillägg. Detta innebar en förbättring av effektiviteten och funktionaliteten i deras IT-tjänster.

Modern IT ger boost till framtiden

Stena Metall planerar att fortsätta utveckla sin IT-infrastruktur och siktar på att använda Ivantis plattform för att effektivisera arbetsprocesser ytterligare, utnyttja datadrivet arbete för bättre mätbarhet och analys, samt utöka användningen av Ivantis funktioner inom områden som integration, automation, AI och självbetjäning. En resa Zitac har gjort med flera kunder tidigare där möjligheterna är stora när styrkan i systemet är dess anpassningsbarhet och funktionalitet.

Läs även om hur Zitac har hjälpt Capio, Nordens största vårdgivare att utveckla sitt ITSM system och hitta nya användningsområden inom organisationen. →

 

Fler implementationer med Ivanti ♥
Digitalisering & Automation

Capio satsar på Enterprise Service Management

Capio har tagit stora kliv i sin Enterprise Service Management strategi tack vare Zitac som partner och Ivanti som system.

Läs mer

Är ni redo att modernisera er IT-miljö och uppnå liknande framgångar som Stena Metall?

Ta kontakt med Fredrik eller fyll i fälten i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.