Ivanti utsedd till Leader i Gartner 2020 Magic Quadrant

I veckan blev det klart att Ivanti har positionerat sig som Leader i Gartners Magic Quadrant för IT Service Management-verktyg. 2019 var de positionerade som Challenger och har nu kvalificerat sig som Leader. Vi på Zitac, som är ledande ITSM-partner för Ivanti i Norden är inte förvånade.


 

Gartner definierar ITSM-verktygsmarknaden som verktyg som ”hjälper infrastruktur- och driftorganisationer (I&O) att hantera konsumtionen av IT-tjänster, infrastrukturen som stöder IT-tjänsterna och IT-organisationens ansvar för att leverera affärsvärde med dessa tjänster. Verktygen används mest för IT-tjänster inom servicedesk och leveransfunktioner för att stödja uppgifter och arbetsflöden för processer inklusive incident, request, problem, change, service level, knowledge and configuration management.

Vad kännetecknar en Leader?
Enligt Gartner, har de företag som befinner sig i Leaders-rutan ”utfört sitt arbete väl med bred marknadsräckvidd, och med en stark kundmedvetenhet om deras produkt på marknaden. Leaders i denna Magic Quadrant står tillsammans för mer än 70% av marknadsandelen för 2019. Dessa leverantörer har en tydlig vision som adresserar relevanta utmaningar för infrastruktur- och driftteam. De uppvisar de nivåer av produkt-, marknadsförings- och försäljningsförmåga som krävs för att driva marknadsacceptans.”

Ivanti Neurons – det kraftfulla tillskottet i produktportföljen
I och med det senaste tillskottet i Ivantis produktportfölj, Ivanti Neurons, fortsätter Ivanti att omvandla Service Management med AI, maskininlärning och automatiseringsrobotar. Med dessa automatiseringsrobotar självläker och säkras enheter och ger kontextuella, personifierade upplevelser för medarbetarna. Ivanti Neurons kompletterar Ivanti Enterprise Service Management-portföljen och ger större överblick i realtid, över enheternas skick vilket dramatiskt förbättrar noggrannheten, hastigheten och effektiviteten för tjänster som levereras till anställda.

Läs hela rapporten från Gartner här.


Är du nyfiken på hur du ska ta nästa steg inom Service Management? Vi på Zitac delar gärna vår erfarenhet och expertis på området tillsammans med Ivantis ledande verktyg.

Kontakta mig om du vill veta mer

Fredrik Stolpe

Affärsområdeschef