Ivanti/MobileIron positionerar sig som Leader i IDC MarketScape för Unified Endpoint Management Software

2020 positionerade sig Ivanti som Leader i Gartners Magic Quadrant för IT Service Management-verktyg. Nu har Ivanti/MobileIron även utsetts till Leader i IDC MarketScape för Unified Endpoint Management. Kul tycker vi på Zitac som är ledande UEM-partner för Ivanti i Norden.

Vilka är med i studien?
IDC analyserade erbjudanden från 18 olika leverantörer och intervjuade över 30 kunder som använde UEM-produkter.

IDC bjöd in leverantörer att delta genom att ställa upp följande kriterier:

  • Leverantören har en UEM-svit som erbjuder Application Management för PCs, laptops såväl som för mobila enheter (smartphones och surfplattor)
  • Leverantören har UEM-produktintäkter på över 5 miljoner USD för kalenderåret 2019.

Hur kom de fram till positioneringen?
I MarketScape delas framgång in i två huvudkategorier: förmågor och strategier.

Positionering på y-axeln speglar leverantörens nuvarande förmågor och utbud av tjänster och hur väl anpassad leverantören är till kundernas behov. Kategorin för förmågor fokuserar på företagets och produktens förmåga idag, här och nu. Kategorin ser till hur väl en leverantör bygger/levererar funktioner som gör det möjligt för den att genomföra sin valda strategi på marknaden.

Positionering på x-axeln eller strategiaxeln indikerar hur väl leverantörens framtida strategi stämmer överens med vad kunderna behöver om tre till fem år. Strategikategorin fokuserar på beslut på hög nivå och underliggande antaganden om erbjudanden, kundsegment och affärs- och marknadsplaner för de närmaste tre till fem åren.

Storleken på de enskilda leverantörsmarkörerna i IDC MarketScape representerar marknadsandelen för varje enskild leverantör inom det specifika marknadssegment som bedöms.


Därför är Ivanti/MobileIron en Leader
Med Ivantis förvärv av MobileIron (som blev officiellt i december 2020 tillsammans med förvärvet av Pulse Secure) anser IDC att företaget nu har en extremt bred portfölj av erbjudanden för enhetshantering, säkerhetsfunktioner och UEM-fokuserad teknik. Vid förvärvet av MobileIron förstärkte Ivanti sin kapacitet kring modern mobil- och PC-hantering och ökade sin kapacitet kring säker enhetsförsörjning, hantering och övervakning.

Förutom en bred produktportfölj har även Ivanti/MobileIron ett starkt fokus på säkerhet och stöder en mängd uppsättningsstandarder och certifieringar från bland annat myndigheter och industrier. Detta gör att man kan leverera tjänster i miljöer med några av de högsta säkerhetskraven.

Det nya tillskottet Ivanti Neurons bidrar också till Leader-positioneringen. Med dessa automatiseringsrobotar självläker och säkras enheter över ett brett spektrum av operativsystem - Windows, Mac, Chrome OS, Linux, Unix, iOS och Android - IoT-enheter. Ivanti Neurons och ger större överblick i realtid, över enheternas skick vilket dramatiskt förbättrar noggrannheten, hastigheten och effektiviteten för tjänster som levereras till anställda.

Läs hela rapporten från IDC här.


Är du nyfiken på hur du ska ta nästa steg inom Unified Endpoint Management? Vi på Zitac delar gärna vår erfarenhet och expertis på området.

Kontakta mig om du vill veta mer

Fredrik Stolpe

Affärsområdeschef