Pepparkaksbord

Zitac's Pepparkakstest 2019!

De senaste åren har kunder i våra närområden fått tillskott på fikabordet i form av utvalda pepparkakor som noga har utsetts till Testvinnare av vår personal!

Men kvalitetsmedvetna som vi är måste leveransen föregås av en gedigen test så sagt och gjort - 11 olika sorters pepparkakor köps in, anställda på de olika kontoren samlas och en enkät skickas ut till alla deltagare via telefonerna. För att skapa samförstånd etableras och synkroniseras testerna över videolänk.

 

Vi är redo!

I bakgrunden syns julgran och glitter, det hörs julmusik, glöggen värms upp, mandlarna skållas, tranbär och russin i skålarna. Doften av kaffe gör sig påmind och pyset från den nyöppnade julmusten hörs knappt över sorlet. För de som vill utmana sig finns det Kavli's grönmögelost på tub och nykomlingen Saffransost (!) Alla koncentrerar sig hårt, öppnar enkäteten på telefonen, kommentarer och referat ekas ut över Teamchatten.

Det knapras, snackas, mumsas och njuts, men det är en kritisk skara testare - vissa kakor ratas hårt och får epitetet "fågelmat" i testet. I toppen fightas Nyåkers Hjärtan med Annas Original.

Vi har ett resultat!

Till slut gratulerar vi Nyåkers Pepparkakshjärtan till vinsten. Det är något speciellt med Nyåkers, - konsistensen (både i de små och stora hjärtanen) kryddningen i balans med sockernivåerna och att kvaliteten är så jämn oavsett om man väljer ekologiska, stora eller små hjärtan.

Några utvalda omdömen!

"Det ska vara tuggmotstånd och det ska knapra i munnen"

"Bra frasighet och bra pepparkakssmak"

"Bäst konsistens och smak"

Grattis Nyåkers!