Zitac pepparkaksprovning

Zitac's Pepparkakstest 2018!

De senaste åren har vi levererat pepparkakor till fikarummen hos de kunder som ligger i våra närområden. Mycket uppskattat såklart.

Men kvalitetsmedvetna som vi är måste leveransen föregås av en gedigen test så sagt och gjort - 11 olika sorters pepparkakor köps in, anställda på de olika kontoren samlas och ett protokoll skickas ut till alla deltagare via mobilerna. För att skapa samförstånd etableras och synkroniseras testerna över videolänk.

I bakgrunden syns julgran och glitter, det hörs julmusik, de klassiska låtarna såklart, allt nyare än Bing Crosby går bort. Glöggen värms upp, mandlarna skållas, tranbär och russin i skålarna. Doften av kaffe gör sig påmind och pyset från den nyöppnade julmusten hörs knappt över sorlet. För de som vill utmana sig finns det Kavli's grönmögelost på tub. Mycket uppskattad av en del av testarna.

Vi är redo!

Alla koncentrerar sig hårt, öppnar testprotokollet på telefonen, kommentarer och referat ekas ut över Teamchatten.

Det knapras, snackas, mumsas och njuts, men det är en kritisk skara testare - vissa kakor ratas hårt och får epitetet "fågelmat" i testet.
I toppen fightas Nyåkers Hjärtan med Göteborgs Kex - kan lokalpatriotismen segra över norrländsk småföretagaranda?

Vi har ett resultat!

Till slut gratulerar vi Nyåkers Pepparkakshjärtan till vinsten, men det var tight. Göteborgs Kex har enligt egen utsago skärpt sitt recept sedan förra året och gjort det bra, något som fått dem att gå om den annars så omtyckta marknadsledaren (?) Annas Pepparkakor. Men det är något speciellt med Nyåkers, - konsistensen (både i de små och stora hjärtanen) kryddningen i balans med sockernivåerna och att kvaliteten är så jämn oavsett om man väljer ekologiska, stora eller små hjärtan.

Några utvalda omdömen!

"Krispig och behaglig smakprofil, den tar man gärna fler av"

"Min favorit hade klart mest kryddor, många andra smakar bränt mjöl eller sockerkaka, Nyåkers har inte sparat in på degen"

"Krispiga och smakrika!

Grattis Nyåkers!