Team Rynkeby på cykel

Zitac sponsrar Barncancerfonden via Team Rynkeby – God Morgon 

För femte året är vi på Zitac stolta guldsponsorer för Team Rynkeby God Morgon och Barncancerfonden. Vi är enormt glada och stolta över att Team Rynkeby – God Morgon lyckas så bra med sitt insamlingsarbete och nu är största enskilda bidragsgivare till Barncancerfonden med nästan 41 Mkr (35 Mkr 2018). Helt fantastiskt! Totalt i alla länderna samlades det in 115 Mkr - kan det bli 125Mkr i år? 

100 procent till barn med cancer

Team Rynkeby God Morgon  kör till Paris för 19:e gången år 2020.  Projektet bestod 2019 av 2000 cyklister och 500 funktionärer fördelade på 54 lokala lag från sju länder: Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island och Tyskland. Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar – det är det stora arbetet. Deltagarna bekostar själva sitt deltagande och Rynkeby Foods A/S och God Morgon Juice täcker projektets centrala omkostnader vilket betyder att alla pengar som deltagarna samlar in oavkortat går till en av de organisationerna som Team Rynkeby samarbetar med i Norden. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden. Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-15 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen.

Även Zitacs personal och kunder bidrar

Zitac är Guldsponsor vilket innebär att Zitac som företag bidrar, men det gör även personalen och numera även våra kunder. De senaste åren har vi genomfört en friskvårdsaktivitet kallad Zitac Challenge, och det kommer växa med deltagande kunder år 2020. Vi blir friskare och starkare och ju mer vi tränar ju mer pengar går till Barncancerfonden - snacka om win-win!

Vill du veta mer? Läs mer om Team Rynkeby här!

Guldsponsor