Vi lär känna Per Rosenlind

Det har blivit dags att besöka affärsområdet IT Security igen, där jobbar sedan knappt ett år Per Rosenlind som Nätverkssäkerhetsspecialist. Per är väldigt målfokuserad och studerar just nu för att få den högsta certifieringen hos Fortinet, NSE8 - och det är verkligen inte lätt. Som om inte det vore nog (!) skriver han dessutom en blogg om vägen dit och om IT säkerhetsfrågor generellt. Det är verkligen tacksamt att ha någon som guidar bland begreppen på svenska tycker både vi och våra kunder. Vi ställde några frågor till honom.

Per Rosenlind Zitac

Hur brukar du beskriva ditt jobb när någon frågar vad du jobbar med?
Jag jobbar med trådade och trådlösa nätverk (wifi) och brandväggar med fokus på säkerhet.

Vad är du grym på?
Jag är grym på att vara väldigt dedikerad och lösningsorienterad. Jag har svårt att släppa ett problem innan det är löst.

Hur länge har du jobbat på Zitac?
Jag började för ca 10 månader sedan.

Hur skulle du beskriva Zitac som arbetsplats?
Zitac är en trivsam arbetsplats med högt i tak där man får chansen att utvecklas och följa sin mål.

Vad är absolut roligast med ditt jobb?
Den dagliga utmaningen med nya problem att lösa.

Vilken är din mest använda app i mobilen?
Det måste vara Twitter. Jag följer många inom nätverksbranschen som håller på med automation och programmering av olika slag. Då och då kommenterar jag andras tweets och mer sällan så skriver jag egna. 

Har du någon oanad talang?
Tyvärr inte, men har tidigare sysslat med bodybuilding vilket är ovanligt i vår bransch.

Spännande, hur länge höll du på med det? Tävlat mycket?
Jag tävlade under tre säsonger med totalt fem tävlingar. Jag gjorde min första tävling 2016 och gjorde min sista tävling 2019. De första två säsongerna tävlade jag i klassen Men’s Physique för att sedan gå upp en klass till Classic Bodybuilding 2019.

Du har nyligen startat en blogg, berätta mer om den!
Jag bloggar om de tekniska utmaningarna som jag möter i vardagen samt om ämnen som dyker upp under mina studier för att nå den högsta certifiering hos Fortinet, NSE8. Jag skriver på svenska och de flesta ämnen som kommer att dyka upp där är sådana ämnen där jag själv anser att dokumentation saknas eller är bristfällig. Jag hoppas att många andra kan ha nytta av detta, speciellt de som inte föredrar att läsa guider/dokumentation på engelska. Här hittar du Pers blogg


Vill du bli vår kollega?
Vi söker fler kollegor som Per både konsulter och säljare, skicka gärna in ditt CV. Se alla Lediga tjänster på Zitac.