Vi lär känna Jan Engwall

Detta är Jan Engwall, en av våra medarbetare på Stockholmskontoret, social som få och tar gärna ton när tillfälle ges. Janne rör sig bekvämt mellan medeltid och nutid, med allt ifrån silversmide till specialistområdena inom projektledning och IT-infrastruktur. Absolut gehör på både sång, hantverk och att effektivisera processer kan vi lova.

Vi ställde några frågor till honom.

Vad jobbar du som?
Jag jobbar som IT infrastruktur-arkitekt, projektledare och systemspecialist.

Hur brukar du beskriva ditt jobb när någon frågar vad du jobbar med?
Jag jobbar projektorienterat och gärna i team. Det gör att jobbeskrivningen varierar beroende på projekten. Sammantaget handlar det i grunden om att jag granskar, kvalitetssäkrar och kommer med förslag till förbättringar på IT-miljöer.

Vad är du grym på?
Jag är bra på att granska och effektivisera processer och rutiner, i det större perspektivet, för att förstå vad som måste ske i den tekniska detaljen. Så man kan säga att jag översätter detta så att kunderna ska förstå.

Hur länge har du jobbat på Zitac?
Jag har jobbat på Zitac i 6 år. Men då min avdelning förvärvades 2014, och då jag har kvar samma kollegor som då, känns det som jag jobbat på Zitac sedan 2011.

Hur skulle du beskriva Zitac som arbetsplats?
Det är en öppen, glad och bejakande plats där tekniklek och medmänsklighet får plats.

Vad är absolut roligast med ditt jobb?
Att lösa den tekniska knuten som presenteras och se när idén blir verklighet.

Vilken är din mest använda app i mobilen?
Bortsett från de vanliga funktionerna (mail, kamera, kalender och surf) får jag nog tillskriva YouTube, Facebook och Messenger som de mest använda. Ett bra sett att hålla kontakten med alla olika föreningar, grupper och kamratkonstellationer jag engagerar mig i.

Samlar du eller har du samlat på något?
Samlare skulle min fru kalla mig ???? men jag har inget stort passionerat fokusområde direkt. Men med många intressen och brett engagemang blir det en del prylar, om man så säger.

Har du någon oanad talang?
Förhoppningsvis flera som jag själv inte anar. Min fru säger att jag har absolut gehör i hantverk. Det betyder att jag gillar att få göra praktiska saker med händerna. Bland annat är jag kursledare för medeltidsinspirerade smycken på hantverkslägret Händer. Jag är också med i Stockholms knivsällskap där vi tillverkar bruksknivar samt att jag har anmält mig till en kurs i svartsmide i sommar.


Vill du bli vår kollega?
Vi söker konsulter inom flera affärsområden. Se alla Lediga tjänster på Zitac.