Zitac – sponsrar Barncancerfonden via Team Rynkeby – God Morgon

Det är nu tredje året som vi på Zitac är guldsponsor för Team Rynkeby och Barncancerfonden. Vi är enormt glada och stolta över att Team Rynkeby – God Morgon lyckas så bra med sitt insamlingsarbete och nu är största enskilda bidragsgivare till Barncancerfonden med 26,7 Mkr (18,9Mkr 2016). Helt fantastiskt.

100 procent till barn med cancer

Idag består projektet av 1 900 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 48 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till barn med cancer – det är det stora arbetet. Deltagarna bekostar själva sitt deltagande och Team Rynkeby täcker projektets centrala omkostnader vilket betyder att alla pengar som deltagarna samlar in går oavkortat till en av de organisationerna som Team Rynkeby samarbetar med i Norden. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden.

- Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-15 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Carl Erik Dalbøge.

År 2017 donerade Team Rynkeby – God Morgon 83,1 miljoner SEK till kampen mot barncancer – varav 26,7 miljoner SEK gick till Barncancerfonden i Sverige.

Vill du veta mer? Läs mer om Team Rynkeby här!